| Subcribe via RSS

Dark Night of the Scarecrow (blu-ray)

februari 6th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

För folk i min ålder är Larry Drake mest känd som muppen i ”Lagens Änglar”, men äldre skräckfilmsentusiaster har kanske haft ögonen på honom ända sen han spelade muppen Bubba i ”Dark Night of the Scarecrow” 1981. Här hittar vi också folk som Lane Smith (chefredaktör Perry i ”Lois & Clark”) och Charles Durning (du har sett honom i tusen roller) i vad som faktiskt är en tv-film från början.

Bubba är byns mupp. Vissa i trakten har ett ont öga till honom och tycker att han spenderar på tok för mycket tid med den unga flickan Marylee. När hon smyger in på en bakgård och blir attackerad av en hund så räddar Bubba henne, men allt missförstås såklart och brevbäraren Otis med sina polare tror att Bubba mördat henne. De jagar ut honom på ett fält där han gömmer sig i en fågelskrämma, men de finner och skjuter ihjäl honom. Inte långt därefter börjar någon okänd mörda de skyldiga en efter en.

Det här är en bra rysare, speciellt om man ser till att det är en tv-film. Det finns svackor, men det blir bra spännande ibland och den här typen av film var verkligen inte lika vardagsmat som det är idag. Tydligen följdes filmen av flera kopior med mordiska fågelskrämmor, men den här filmen anses ha startat trenden. Dagens publik finner nog inte filmen lika bra, men sett ur historiskt perspektiv tycker jag att den är sevärd.

Blu-rayen som släppts av filmen är toppen. Vi får filmen i OAR, alltså 1.33:1 som den gjordes för tv, och både bild och ljud är toppen. Extramaterialet är så digert att jag inte ens såg alltihop, men det är omfattande och avslöjande om filmens tillkomst och kvardröjande popularitet. Ett måste för fansen.

1 Comment

One Response to “Dark Night of the Scarecrow (blu-ray)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dark Night Of The Scarecrow Says:

    […] verkar också vara på väg. När, om och hur den släpps återstår att se…Läs gärna H’s recension på en av filmens bluray utgåvor […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud