| Subcribe via RSS

The Forbidden Kingdom

juli 30th, 2008 | Postad i Action, Film, Komedi, Martial Arts/Kung-Fu av H

Å ena sidan har vi Jet Li och Jackie Chan i samma film. Å andra sidan är den regisserad av mannen bakom Stuart Little och Lejonkungen, samt skriven av mannen bakom Hidalgo och flera andra filmer med hästar i.

Å första sidan har vi en rätt kul story om Apkungens magiska stav som måste återföras till hans förstenade kropp så han kan stoppa den elaka Jadekrigsherrens månghundraåriga styre. Å andra sidan har vi en klyschig ung menlös pojke i hjälterollen som måste gå genom den klassiska träningen innan han kan rädda dagen.

Å första sidan igen så bjuds vi den bästa wire/fx-baserade kung-fun som gjorts på många år. Jackie Chans senaste filmer har inte gjort honom många tjänster. Han har sett gammal, seg och ovig ut, så mina förhoppningar om hans framträdande här var inte så stora. Det gläder mig att säga att Jackie och Jet är i toppform och man levererar genomarbetade actionsekvenser, courtesy of Yuen Woo Pings koreografi och hög budget. Jackie kör en del av sin trademark-drunken style, men matchar Jet Lis otroliga shaolin-fighting när det behövs.

Produktionen är mestadels kinesisk, men man har tacksamt förenklat de obligatoriska mytologiinslagen till en lagom nivå istället för den informationsattack man vanligen utsätts för i Hong Kong-fantasy. The Forbidden Kingdom levererar på actionfronten, duger på storyfronten och är accepterbar på klyschfronten. Ett klagomål kan vara att den ibland är lite för familjefilm, för att i nästa stund leverera en svordom eller en brutal actionscen. Samt att Jackie Chan pratar nåt konstigt språk som definitivt inte är engelska.

1 Comment

One Response to “The Forbidden Kingdom”

  1. Mari Says:

    Jag gillar den filmen, inte den bästa men den är rätt underhållande.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud