| Subcribe via RSS

Final Destination 5

december 26th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

När ett gäng kontorsnissar på företaget Presage är på väg till en kurs på två dagar får en av dem, Sam (Nicholas D’Agosto), en syn där hängbron de är på väg över kommer att kollapsa. Tillsammans med några få kollegor går han ur bussen och börjar springa mot fast mark – för att sekundrarna senare bevittna hur hela hängbron kollapsar.

De överlevande fortsätter sina liv, men blir kort efter olyckan varse om att de kanske inte var menade att överleva då de en efter en börjar gå sina öden till mötes…

Final Destination 5 är en klar förbättring sedan den usla fjärde installationen i serien – vilket iofs inte säger så mycket egentligen. Skådespelarinsatserna är standard och har man sett de tidigare filmerna så kan man räkna ut på ungefär fem sekunder vilka som ska dö – och i vilken ordning det blir. Typ. Men till skillnad från de tidigare filmerna så har största krutet lagts på spänningen INFÖR dödsscenerna istället för själva dödsscenerna, som i slutändan blir mest tråkiga och ofyndiga i jämförelse med flera av de tidigare filmernas. Effektmässigt ser det bra ut, men det hade troligtvis blivit en bättre känsla att se filmen med ett par 3D-brillor i nyllet än utan.

Final Destination 5 är inte så jävla dålig som alla säger att den är. Det är en helt klart godkänd popcorn-rulle som rullar förbi utan några större problem, även om den är otroligt förutsägbar och jäkligt klyschig på sina ställen… bortsett ifrån slutet som fick, iaf mig, att lyfta på ögonbrynen rätt högt. Klart godkänd film.

Läs gärna H’s recension av filmen också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud