| Subcribe via RSS

Creepers (aka Intrång) (bok)

januari 14th, 2012 | Postad i Skräck/Rysare, Thriller, Övrigt av J

Asbury Park, New Jersey, var under första hälften av 1900-talet ett blomstrande sommarnöje som lockade badturister från hela New York. Juvelen i kronan var det exklusiva Paragon Hotel – byggt av en excentrisk miljonär med en mayapyramid som förebild. När Asbury Parks glansdagar var över och staden förföll barrikaderades alla ingångar till hotellet och sedan 1970 har det stått orört.

En kylig oktoberkväll samlas fem personer i det nu nedgångna Asbury Park. De är urbana utforskare, dvs personer som undersöker övergivna byggnader och deras döende hemligheter, och har ställt in siktet på Paragon Hotel – vilket är ett drömobjekt för en urban utforskare. De tar sig in via en servicetunnel, men väl inne står det klart att en i gruppen har en egen agenda för intrånget – och att de inte är ensamma där inne i mörkret…

Jag är inte direkt en bokmal om vi säger så. Jag kan läsa ett par kapitel i taget, ett par kvällar på raken, men det är inte direkt så jag skulle kunna sluka en bok på bara några få dagar. Creepers (eller Intrång som den heter i Sverige) är en roman av David Morrell (som skrev First Blood, som blev en filmatisering med Sylvester Stallone i huvudrollen som Rambo) och det är definitivt en av de bästa romaner jag läst på senare år. Enda partiet i boken jag tyckte var lite gaggigt var början. Det tar helt enkelt ett par kapitel innan det faktiskt börjar röra på sig, men när det väl gör det så blir boken en riktig nagelbitare och jag personligen hade svårt att lägga ifrån mig den även om klockan började glida in på småtimmarna.

Gillar man böcker med skräck- och thrillerelement i sig med hög spänning så är Creepers (Intrång i Sverige, yes) ett givet val. Nu ska jag försöka få tag i den uppföljande boken Scavenger, som Morrell skrev året därpå.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud