| Subcribe via RSS

A Dirty Shame

april 3rd, 2006 | Postad i Film, Komedi av H

En kille som inte är som andra är John Waters. Han har gjort både en och två udda filmer, och 2004 gjorde han A Dirty Shame med bl.a. Tracey Ullman och Johnny Knoxville.

Tracey är en medelålders kvinna som en dag får ett hårt slag i huvudet och blir sexgalen. Samhället delas i två läger, de som lever ut sin sexualitet och de som försöker stoppa all osedlighet. Johnny Knoxville är ledaren för en udda sexsekt som hävdar Tracey är den som har kommit för att uppfinna en ny sexställning – allting är ju redan gjort! Samtidigt leder Traceys mamma upproret som ska stoppa allt snusk…

Den här filmen tyckte jag var skitkul. Den är helt ohämmad i språk och sexuellt yttrande (och givetvis kunde filmen inte visas i originalversion på bio i USA) och det blir man så paff över att bara det är roligt. Ni kanske inte tycker att den är fullt så rolig som jag (pryda jävlar) men jag vågar garantera att ni åtminstone inte tycker den är dålig.

2 Comments

2 Responses to “A Dirty Shame”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Serial Mom Says:

    […] polisen börjar förstå att det faktiskt är mamman som har ihjäl folk på löpande band… Serial Mom är en mycket underhållande komedi från 1994, skriven och regisserad av John Waters (tidigare iår såg jag hans A Dirty Shame). Tack vare mitt laserdiscköp förra veckan så fick jag äntligen se om den. I övriga roller ser vi Ricki Lake, Matthew Lillard (Scooby Doo, Scream och den kommande trafikolyckan Dungeon Siege), Justin Whalin (Lois & Clark) och så förstås Waters-standarderna Patricia Hearst (f.d. bankrånare) och Traci Lords (f.d. det mesta). En kul film som jag rekommenderar! […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » A Dirty Shame Says:

    […] går att snabbspola sig förbi. Spana gärna in H’s 5 år (!) gamla recension av filmen här. Tags: 2004, Film, Komedi No Comments Share/Bookmark This entry was posted on Saturday, […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud