| Subcribe via RSS

Hachi: A Dog’s Tale

maj 21st, 2016 | Postad i Drama, Film av J

Hachi - A Dog's TaleEn dag när Professor Parker Wilson (Richard Gere) kliver av tåget på Bedridge Station när han kommer från jobbet hittar han en övergiven hundvalp av rasen Akita. Han bestämmer sig för att ta med sig hunden hem med avsikt att försöka hitta ägaren. Saker och ting går emellertid inte riktigt som han har tänkt sig och familjen Wilson beslutar sig för att behålla hunden och ger honom namnet Hachi.

Den amerikansk-engelska samproduktionen Hachi: A Dog’s Tale (Hachi – En vän för livet i Sverige), som är regisserad av svensken Lasse Hallström, är en hjärtvärmande och sorglig berättelse löst baserad på de verkliga händelserna som inträffade i Japan år 1924 till och med 1935 vid järnvägsstationen Shibuya. Filmen är väldigt välspelad och det är svårt att hålla ögonen torra halvvägs igenom fram till filmens slut. Det är väldigt gripande, sorgligt och även om man har svårt för att gråta till film så tror jag att majoriteten av dem som ser den här filmen åtminstone blir fuktiga i ögonen.

Hachi: A Dog’s Tale är en väldigt bra och känslosam film som jag ger en rekommendation. Vill du veta mer om de verkliga händelserna filmen är baserad på kan du läsa mer om dem här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud