| Subcribe via RSS

Cornelis

maj 3rd, 2011 | Postad i Drama, Komedi, Musik av H

När det utannonserades att självaste Hank von Helvete skulle spela Cornelis Wrieeswijck så kändes det omedelbart helt rätt och samtidigt helt sjukt. Utseendemässigt helt klockrent, och ett före detta knarkarvrak känd från rockgruppen Turbonegro visste man ju skulle kunna ge rätt tyngd åt rollen.

Och visst är karln helt rätt. De små klagomål jag möjligen skulle kunna ha på mannens insats vore det bara löjligt att ta upp med tanke på hur han verkligen gör en klockren tolkning av Cornelis.

Därmed inte alls sagt att filmen i helhet är så bra. Först känns det bra att man inte lägger ner onödig tid på att etablera allt för onödiga saker. Cornelis jobb på Beckomberga berörs mest bara ytligt och mer fokus ligger på att följa hans väg genom livet snarare än att fördjupa sig hans tankar och känslor. Det blir också filmens fall, då man slutligen känner att man följer en hoper anekdoter utan att ha någon större insikt vad som driver honom från en händelse till en annan.

Händelserna avhandlas dessutom i ett ganska högt tempo, och det känns klart som att en sex timmar lång mer djupgående tv-serie hade varit betydligt att föredra mot detta. Slutbetyget blir en bortslösad insats i en misslyckad om än beundransvärt ambitiös produktion. För man har verkligen lyckats med scenografi och att skapa en miljö som ser ut som tiden det utspelar sig i. Det enda problemet där är när man sammanklipper nyinspelade klipp med snuttar ur en gammal film Cornelis var med i, då det blir ganska tydligt vad som är gammalt och nytt. I sig inget som drar ner det egentliga filmbetyget, men DET SKA NÄMNAS OCH SKÄMMAS.

Det är iofs långt mindre skamligt än att DVD/Blu-rayen sen är kliniskt befriad från extramaterial. Helt jävla sjukt på en sån här rulle.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud