| Subcribe via RSS

Snitch

maj 21st, 2016 | Postad i Action, Film, Thriller av J

Snitch_Quad_AW2.inddByggnadsföretagsägaren John Matthews (Dwayne Johnson) får ett chockartat samtal från sin ex-fru; deras son Jason (Rafi Gavron) har blivit arresterad för narkotikalangning. Ståendes inför ett orättvist fängelsestraff för en förstagångsförbrytelse tillmötesgående de tvingade minimum strafflagarna har Jason ingenting att erbjuda i utbyte mot ett lindrigare straff. Desperat lyckas John övertyga DEA och den opportunistiska distriktsåklagaren Joanne Keeghan (Susan Sarandon) att låta honom gå undercover för att se till DEA kan göra ett tillräckligt stort tillslag i utbyte mot att Jason blir frigiven. Med den omedvetna hjälpen från en av hans anställda, Daniel (Jon Bernthal), som tidigare har varit involverad i smuggling av narkotika börjar John att infiltrera den undre världen.

Jag hittade filmen Snitch för trettio spänn när jag var och rotade runt i en filmlåda på Dollarstore och med tanke på att Dwayne Johnson’s namn stod med stora röda bokstäver på fodralet så fick den gott följa med hem. Filmen är inspirerad av ett avsnitt i dokumentärserien Frontline, framtagen av det amerikanska televisionsbolaget Public Broadcasting Service (PBS), där de gick in på hur ändringar i de amerikanska narkotikalagarna har gjort så att överenskommelser om ett minimistraff kan utdelas till den åtalade om denne tjallar på dennes medbrottslingar. I de verkliga händelserna hjälpte James Settembrino åklagarna genom att ge dem information om andra narkotikalangare för att hans son skulle få ett reducerat straff. Du kan läsa en intervju med James här.

Förväntar man sig att Dwayne Johnson ska spänna musklerna och använda stora skjutvapen får man gott ursäkta den här filmen. Tempot är långsamt och filmen är mer storydriven än actionpackad. Johnson’s karaktär känns mer som en familjeman som försöker lösa en problematisk situation än en hårdnackad jävel som skjuter först och ställer frågor när alla i rummet är döda. Filmen är ganska lågmäld och involverar mer dialog än action. Med det sagt är inte filmen dålig, den håller intresset uppe under hela filmen och Johnson gör nog en av sina mer minnesvärda roller här.

Snitch är en bra thriller med en nypa action inslängt på sina ställen men räkna inte med kötthuvudaction som Johnson oftast brukar vara med i, för det är det inte. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud