| Subcribe via RSS

Gamer

maj 26th, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

I en nära framtid har en ny typ av datorspel utvecklats – Society – där spelaren kontrollerar en riktig människa och kan leva ut sina fantasier på ett ännu mer realistiskt sätt. Det dröjer inte länge förrän Society får en brutalare version av sig i form av spelet Slayers – där spelarna kontrollerar fängelsekunder och där spelet går ut på att döda eller bli dödad.

Tack vare sin spelare Simon (Logan Lerman) har den morddömde Kable (Gerard Butler) kommit längre än någon annan i spelet och är väldigt nära sin frigivning. Men spelets skapare, den excentriske Ken Castle (Michael C. Hall), har ett dolt motiv och kan inte riskera att Kable friges…

Den första halvan av Gamer för mina tankar till lite andra filmer i samma stuk, speciellt Death Race med Jason Statham i huvudrollen. Konceptet med att fångar används som dockor för att underhålla omvärlden blir oftast underhållande – och det är det även i Gamer. Den andra halvan mynnar lite mer ut i en vanlig actionrulle och den resterande speltiden av filmen blir rätt förutsägbar – även om det inte spelar någon som helst roll.

Förväntar man sig en film med djup story och invecklade twistar får man leta efter något annat, då Gamer koncentrerar sig till större delen på tung action – med undantag på lite dialogscener som för storyn vidare. Skådespelarna är riktigt bra, tempot är högt (till större delen åtminstone) och speltiden på 90 minuter känns alldeles lagomt för den här typen av film. Framför kameran ser vi (utöver Butler, Lerman och C. Hall) Alison Lohman (Send Me To Hell), John Leguizamo (Spawn, Repo Men, Land Of The Dead), Ludacris (Max Payne, Fast Five), Terry Crews (Terminator Salvation, The Expendables) och en kort kameo av Lloyd Kaufman (en av grundarna av Troma, medverkat i en jävla massa av deras produktioner), som man kan se om man har ögonen med sig.

Gamer är en bra actionfilm som förnöjer den actionsugne. Ni andra kan gå och lägga er. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud