| Subcribe via RSS

Paranormal Activity 4

januari 20th, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Alex (Kathryn Newton) och hennes familj observerar en dag hur en ensamstående mor och hennes smått underlige son flyttar in i grannkåken tvärs över gatan. Ett par dagar senare inträffar en olycka med modern och Alex’s familj blir ombedda att ta hand om sonen ett par dagar medans modern ligger inne på sjukhus och frisknar till. Det dröjer emellertid inte länge förrän underliga saker börjar inträffa i huset och det går snart upp för Alex att familjen kan ha en oinbjuden gäst…

Medan de tre första Paranormal Activity filmerna var dynga stiger Paranormal Activity 4 upp ett steg till betyget okej i mina ögon. Istället för att det inte händer ett skit under 95% av filmens speltid rör det på sig ganska hyfsat filmen igenom och det erbjuds ganska många jump scares, som säkerligen kan skrämma många tittare. Filmen fortsätter dessutom seriens story och koncentrerar sig på andra karaktärer än dem i de tre första filmerna (till större delen iaf), men ger absolut inga svar på de frågetecken som fanns ifrån de tidigare filmerna utan ger desto fler fram till det stora ”MEH!”-slutet som lämnar en öppen dörr till en femte installation i serien – som så klart kommer senare under 2013.

Skådespelarna levererar det de ska, om än deras karaktärer känns ganska standard och klyschiga (speciellt föräldrarna som inte tror på dottern om att det spökar i deras hus). Effekterna är som i de tidigare filmerna och några större förändringar finns nog inte. Paranormal Activity-fans lär inte bli besvikna på den punkten iaf.

Jag har inte så mycket mer att skriva om Paranormal Activity 4 egentligen. Det är en okej spök-film som levererar betydligt bättre än sina tre föregångare, även om den i det stora hela inte är en superbra film.

Läs gärna mina tidigare recensioner av Paranormal Activity 1, 2 och 3, samt The Asylum’s rip off Paranormal Entity.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud