| Subcribe via RSS

Captain Phillips

mars 29th, 2016 | Postad i Drama, Film, Thriller av J

Captain PhillipsDen 23 Mars, 2009, beger sig sjökaptenen Richard Phillips (Tom Hanks) iväg för att ta kommandot över fraktfartyget MV Maersk Alabama som ligger i hamn i Salalah, Oman. Väl ombord på fartyget får han förklarat för sig att deras resväg kommer kräva att de åker igenom Adenviken och rundar Afrikas Horn för att de ska ta sig till sin slutdestination som är Mombasa, Kenya. Det dröjer dock inte länge efter att fartyget har lagt ut innan en grupp somaliska pirater dyker upp med avsikt att borda och kapa fartyget för att kräva lösensumma för både last och besättning. Deras plan går emellertid inte som de tänkt sig och det hela eskalerar snart till ett gisslandrama där kapten Phillips står i centrum.

Thriller-dramat Captain Phillips är baserad på boken A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea som är skriven av verklighetens Kapten Richard Phillips. Phillips skrev boken efter hans upplevelser i Adenviken där fartyget han kommenderade blev kapat av en grupp somaliska pirater som senare tog honom som gisslan i ett flertal dagar. Jag hade troligtvis aldrig sett filmen om det inte vore för att min kära mor införskaffade den och tyckte att jag skulle se den, vilket hade varit en jäkla miss av mig isåfall. Captain Phillips är förbannat jävla bra, på snudd till ett mästerverk. Hur trogen filmen är boken och de verkliga händelserna skiter jag i då den är genuint spännande majoriteten av speltiden och Tom Hanks gör en fenomenal prestation i titelrollen.

Captain Phillips får en definitivt rekommendation ifrån mig (även om slutet kanske är lite förutsägbart).

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud