| Subcribe via RSS

Iron Man 2

oktober 4th, 2010 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

Tony Stark (Robert Downey Jr.) har nu berättat för världen att det är han som är Iron Man och en enorm press ifrån regeringen, media och allmänheten har laggts på hans axlar att han ska dela med sig av sin teknologi till militären – vilket han vägrar av rädsla att teknologin ska falla i fel händer. Samtidigt planerar ryssen Ivan Vanko (Mickey Rourke) en hämndaktion jämtemot Stark, tack vare något hans far gjorde för många år sedan. Som om inte det vore nog bär Stark på en tung hemlighet som kan vara slutet för Stark Industries – och honom själv…

För att friska upp minnet såg jag om Iron Man innan jag såg den här första uppföljaren. Och.. ja.. den är fortfarande lika bra som den var när den kom. Iron Man 2 ligger inte långt efter sin föregångare – bortsett från ett par saker. Händelseförloppet i filmen känns rätt klichée och bitvis märks dessa av allt för mycket, vilket också resulterar i att filmen blir småseg och utdragen på sina ställen. Slutstriden mellan Iron Man, Styggingen och en gammal, men samtidigt ny, karaktär känns rätt snål och snabbt överstökad. Actionscenerna är snyggt och bra gjorda så när som på någon enstaka skakig kamera. Om man ska se till vad Iron Man 2 är så är det En Bra Film och även om den inte når ända upp till sin föregångare så vill jag rekommendera den lite försiktigt till de som gillade den första.

Och har man inte fått nog av Iron Man så kommer det en tredje del redan om 2 år och duger inte detta fullt ut så kommer det även en fristående film (som står som en uppföljare till Iron Man filmerna på IMDB) samma år med titeln The Avengers – där vi inte bara kommer få se Iron Man, utan också Hawkeye, Black Widow, Captain America, The Incredible Hulk och War Machine m.fl. Alla superhjältekåta-fans där ute, håll ut.

2 Comments

2 Responses to “Iron Man 2”

  1. Leffe Says:

    Det bästa med The Avengers, Captain America (http://www.imdb.com/title/tt0458339/), Nick Fury (http://www.imdb.com/title/tt0482631/) och Iron Man-filmerna är ju att de behåller samma skådisar för samma roller filmerna igenom.


  2. J Says:

    Instämmer.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud