| Subcribe via RSS

Maximum Overdrive

november 1st, 2021 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av J

Den 19 Juni, 1987 vid 09:47 passerar planeten Jorden igenom svansen på kometen Rhea-M i strax över åtta dagar, med resultatet att maskiner plötsligt börjar få egna medvetanden och attackerar människor.

Vid långtradarfiket Dixie Boy, strax utanför Wilmington, North Carolina börjar anställda och besökare att inse vad som pågår allt medan alltmer bisarra olyckor inträffar runt dem. Terrorn når sitt klimax när de parkerade långtradarna utanför plötsligt börjar starta upp sig och cirkulerar runt långtradarfiket, utan någon möjlighet för någon att ta sig in – eller ut.

Om man inte har bott under en sten de senaste trettiofem eller så åren så har man högst troligen sett – eller åtminstone hört talas om – Maximum Overdrive, den enda filmen Stephen King har regisserat, som dessutom är baserad på hans novell Trucks.

Maximum Overdrive är väl egentligen inte en bra film, men den är å andra sidan underhållande och har många minnesvärda scener (så som King’s egen cameo i början av filmen, då en bankomat kallar honom ”asshole”), för att inte tala om lastbilen med goblin-ansiktet i fronten – som i sig har blivit lite av en skräckikon. Filmen levererar bra action, svart humor och ödslar ingen som helst tid på onödigt dravel så som djupa karaktärsutvecklingar och dialoger.

Maximum Overdrive är en kul, röjig, högljudd, bombastisk och underhållande action-skräckis som funkar än idag – trettiofem år senare. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud