| Subcribe via RSS

[REC] 4: Apocalipsis

februari 14th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

[REC] 4 - Apocalipsis[REC] 4: Apocalipsis är den sista delen i den spanska skräckfilmsserien [REC] och tar vid strax efter där film nummer två tog slut. Ett team militärer skickas in för att aptera sprängladdningar i hyreshuset och därmed utplåna alla spår av den mystiska smittan som brutit ut. Teamet finner dock en överlevande, TV-reportern Ángela Vidal (Manuela Velasco) som tillsammans med sin kameraman följde med några brandmän till hyreshuset på en utryckning under natten. Hon skickas tillsammans med de överlevande militärerna till en oljetanker ute till sjöss, som blivit ombyggd till ett forskningscenter där de försöker hitta en kur till den mystiska smittan. Det dröjer emellertid inte länge förrän smittan bryter ut på båten och en kamp mot klockan att hitta ett botemedel börjar…

Som sagt; den sista delen i [REC] serien. Jag kan knappt tro det, men så är det. [REC] 4 är en värdig avslutning på serien som dels ger svar på en del luckor som funnits med sedan den första filmen och som knyter ihop säcken på ett helt okej sätt (även om de lämnar dörren vidöppen för ytterligare potentiella uppföljare). Storyn är riktigt bra och har en twist mot slutet som jag inte alls var beredd på och som besvarade en av de frågor jag hade redan från start. Skådespelarna är bra (speciellt Velasco som återigen gestaltar Ángela) och effekterna står sig givetvis också även om de, likt i trean, sparar på dem lite väl mycket.

[REC] 4 är inte felfri och är till en början långsam (det tar lite mer än en halvtimme innan allting drar igång), men jag tycker ändå det är en värdig avslutning på en av mina favoritserier i skräckgenren.. även om den inte är i närheten av den första filmen. Till skillnad från den tredje filmen vill jag (trots sina problem) rekommendera den här sista installationen av [REC], då den har sina ljusglimtar.

Länkmaffian slår till: H’s recensioner av 1an, 2an och 3an. Mina recensioner av 1an, 2an, 3an, Quarantine (amerikanska [REC]-remaken) och Quarantine 2: Terminal.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud